TOB tennis neemt deel aan het tenniskids concept, wat geïnitieerd is door de KNLTB.

De KNLTB wil het jeugdtennis verslavend leuk maken. Door veranderingen in wedstrijden, competities door te voeren moet tennis voor onze kinderen een aantrekkelijke sport blijven. Ook op het gebied van tennisles verandert er veel.

Wat is het Tenniskids baanprogramma?

Tenniskids wil kinderen op een leuke manier laten kennis maken met tennis. Tenniskids is hoofdzakelijk ontworpen voor kinderen, maar eigenlijk is het een leuke manier van tennis spelen dat gebruikt kan worden voor alle leeftijden en niveaus. Tenniskids vindt plaats bij verenigingen.

Jonge of onervaren spelers krijgen de mogelijkheid om de vaardigheden en de tactiek van tennis te leren en eigenlijk het spel te spelen. Tenniskids gebruikt drie kleuren in de opeenvolging van verkeerslichten die de vooruitgang van kinderen in tennis in kaart brengen.

Tenniskids fase RoodTenniskids fase OranjeTenniskids fase Groen

Tenniskids is het eerste stadium van tennis waarin de kinderen geleidelijk aan volgens de juiste techniek vorderen

Je baanlengte, racketlengte en de verschillende soorten ballen zullen toenemen of veranderen in het proces, wanneer kids er klaar voor zijn op een groter veld te spelen

In het programma van Tenniskids zijn de behoeften van jonge kinderen het belangrijkste.

Een goed programma omvat trainingen, competities, vakantie activiteiten, een sociaal milieu en verbindingen met scholen.

Kijk op de website van Tenniskids.nl

Op deze site vindt u alle informatie over de twee verschillende onderdelen.

Het programma Tenniskids bestaat op dit moment uit twee zaken.

·     Het Wedstrijdprogramma met de World Tour, Groene competitie, toernooien en events.

·      Het franchiseprogramma voor verenigingen. Het franchiseprogramma bestaat uit materiaal voor trainers, promotiemateriaal voor verenigingen en opleidingen voor trainers.