30
september
2019

Oldstars

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

OldStars tennis
 

Tom Okker & Sjaak Swart

TOB-tennis heeft gelukkig nog een groot aantal leden, die op latere leeftijd (60+) nog heerlijk genieten van de leuke sport tennis en velen zouden tot in lengte van jaren nog willen/kunnen blijven tennissen.

Maar voor sommigen komt met de leeftijd ook de "gebreken" en daarom vond er op donderdag 15 augustus, op de Oldenzaalse tennisclub OLTC Ready, de kick-off plaats van OldStars tennis, een nieuwe aangepaste spelvorm voor ouderen ontwikkeld door het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de KNLTB.

Het Nationaal Ouderenfonds en haar partners Menzis en Van Boxtel houden met OldStars.nl ouderen in beweging en geeft ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars tennis bieden zij een aangepaste spelvorm aan voor tennis op latere leeftijd. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen op de tennisbaan. 

Er wordt o.a. gespeeld met een groene (zachte) bal volgens de bekende spelregels, met o.a. de volgende aanpasmogelijkheden: 

  • dubbelspel op enkelveld
  • derde persoon draait in na kantwissel (bij oneven games)
  • onderhands serveren
  • de bal mag 2 keer stuiteren
  • 40-40 = winnen punt
  • lengte set: 4 gewonnen games, bij 3-3 tie-break

Mochten er bij TOB-tennis ook leden zijn, die niet meer (of minder) kunnen tennissen vanwege leeftijdsgerelateerde beperkingen en waarvoor een aangepaste manier van tennis wellicht een prachtige manier zou zijn om wel sociaal en sportief bezig te blijven, dan kunnen deze leden zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De bedoeling zou zijn om voor deze leden een aangepaste vorm van tennis aan te bieden in een groep, waardoor zij nog lang kunnen blijven genieten van tennissen bij TOB.

meer info op:
https://centrecourt.nl/actueel/nieuws/2019/09/oldstars-tennis-maakt-tennis-nog-toegankelijker-voor-ouderen/

We hebben 33 gasten en geen leden online