Het nieuwe clubhuis is geleverd en geplaatst op 25 feb. 2020. De openingsdag is afhankelijk van de maatregelen tegen het Coronavirus.             

Nieuw clubhuis

TOB tennis heeft een nieuw clubhuis in 2020. De officiële opening was gepland op 3 mei 2020! De datum van deze opening is sterk afhankelijk van de maatregelen die de overheid inzet tegen het Coronavirus! Wij houden iedereen op de hoogte van de openingsdag!

 

Hieronder vind je een chronologisch overzicht van nieuwsberichten over de voortgang van de bouw van het nieuwe clubhuis. (foto's en video's door Gerard Lippens e.a.)

Als je op onderstaande foto's klikt, vind je alle foto's en video's van alle werkzaamheden op de betreffende data, sinds december 2019.

 

*30 maart. Bestraten van de ruimte rondom het nieuwe clubhuis.

 

*28 maart. Schaftpauze voor de mannen, die druk bezig zijn met alle werkzaamheden voor de bouw van ons nieuwe clubhuis. Christa brengt een heerlijk soepje met ballen tijdens de schaft.

 

*26 maart. Ondanks het Coronavirus COVID-19 gaan bepaalde werkzaamheden toch door. Vandaag is er groot onderhoud geweest van onze banen. Als we weer mogen tennissen, zijn de banen weer in topvorm!

 

*24 maart. Schilderen van deuren, schuifpui en overigen. Ons nieuwe clubhuis wordt mooi! 

 

*23 maart. Plaatsen van o.a. geiser &  boiler. 

 

*20 maart. Montage luchtbehandelingskanalen, schilderen en bestraten. 

 

 *16 maart. Schuren binnenmuren en ventilatiepijpen monteren. 

 

*10 maart. Verwijderen toplaag middelste unit t.b.v. de vloer en schuren barblad. 

 

*29 februari. Monteren aansluitingen t.b.v. afvoeren wasbakken en toiletten. 

 

*28 februari. Bestrating en regenpijpen monteren. 

 

*27 februari. Bestrating en overigen.

 

*25 februari. Het nieuwe clubhuis is geleverd en geplaatst. Het is grandioos dat het nieuwe clubhuis nu al is geplaatst. Nu volgt er nog een monsterklus om de inrichting en alle technische aspecten voor elkaar te krijgen. 

 

 

*24 februari. Water is weggepompt door Heinz en Gerard. Vanwege de heftige regen stond er net zo veel water onder het zeil als er in. Vervolgens weer het zeil aangebracht. 

 

*22 februari. Lantarenpalen zijn verwijderd, gaten in de fundering zijn gedicht en zeilen zijn aangebracht. 

 

*19 februari. Betonpoeren zijn geplaatst ter ondersteuning van het nieuwe clubhuis. Betonpoeren vormen de fundering en zorgen voor extra ondersteuning van het clubhuis! Monsterklus!

 

*17 februari. Er is een filmpje gemaakt met foto's van alle werkzaamheden rondom de sloop van de kantine.  om het filmpje te downloaden! (downloaden duurt even)

 

*11 februari. Frans, Simon en Gerard zijn naar het bedrijf Starcabin in Bergschenhoek geweest om de situatie te bekijken in hoeverre de (op)bouw van ons nieuwe clubhuis vordert. 

 

*10 februari. Diverse kabels zijn geplaatst ter voorbereiding van het nieuwe clubhuis. 

 

*3 februari. Grondwerk verricht t.b.v. gas en riool & schilderwerk kozijnen. 

 

*1 februari. Stenen en tegels worden uitgegraven op de plek waar de containers stonden, Daar komen nu de units van de kleedkamers te staan. Ook zijn er geulen gegraven t.b.v. de de rioleringsbuizen voor e toiletten en douches. Pittige klus!

 

* 29 & 30 januari. Betonplaten zijn gelegd op de plek van het clubhuis als fundament voor het nieuwe clubhuis. 

 

* 22 januari. Vanwege het feit dat onze kantine is gesloopt, is het gebied van de voormalige kantine afgezet met een rood/wit lint. (met dank aan Gerard Lippens) Dat betekent dat er geen mensen in dat afgezette gebied mogen lopen en dus niet onder het lint mogen doorlopen. De tennisbanen zijn weer via de normale route bereikbaar. Ga a.u.b. geen afgezwaaide tennisballen achter het rood-witte afzetlint ophalen. Dit voor jouw eigen veiligheid!

 

* 21 januariDe TOB Spin kantine is vandaag gesloopt. Onze kantine is gebouwd en geopend in 1982 en heeft ons dus al ruim 38 jaar een fijn onderkomen verschaft aan alle TOB leden en andere bezoekers. Met weemoed nemen we afscheid van onze kantine, maar zien uit naar ons nieuwe clubhuis.

 

 

Onderstaand vind je wat filmpjes van Gerard Lippens op YouTube van de sloop van onze kantine! (met reclame!)

 voor filmpje 1.

 voor filmpje 2.

 voor filmpje 3.

 voor filmpje 4.

 voor filmpje 5. 

* 20 januari. Tennissen op baan 1 is onmogelijk i.v.m. sloop kantine. Dit duurt 2 à 3 dagen

* 19 januari 2020: Het kleine sleutelkastje, onderaan de trap bij de kantine van SV Vriendschap, is weggehaald en een grotere versie is daar voor in de plaats gekomen. Het meest rechtse kastje is van TOB tennis.

* 17 januari: Het kleine sleutelkastje van TOB tennis bij de kantine van SV Vriendschap wordt vervangen door een grotere variant. De code blijft gelijk.

16 januari: De kantine is helemaal ontmanteld. Schuifwanden en panelen zijn er uitgehaald en opgeslagen.

 

 

Heel veel hout en puin is weggeruimd. Een bereklus waar heel veel TOB-vrijwilligers aan hebben meegeholpen. Grote dank aan al deze vrijwilligers

 voor een overzicht van deze vrijwilligers en de werkzaamheden!

14 januari: De baanverlichting werkt weer, per dinsdag 14 januari. De linkersleutel (zwart koordje) is voor baan 1. De rechterssleutel (wit koordje) voor baan 2 en 3. De sleutel een halve slag linksom draaien totdat hij niet verder kan. Voor uitschakelen weer terugdraaien en sleutel uitnemen. De sleutels zijn aan aan elkaar gebonden om ze bij elkaar te houden en liggen in het sleutelkluisje van de groene container, tussen Stroop en TOB tennis. 

Vergeet niet de sleutels weer terug te leggen in het sleutelkastje (het bundeltje met sleutels wel even klein oprollen) en de code van het sleutelkastje weer "een slinger te geven"

De lampen zijn te bedienen tussen 16.00 uur en 24.00 uur.

   

 

* 14 januari. De map met IVA certificaten ligt in de kantine van SV Vriendschap (zie pijl). Als je eens kantinedienst hebt en er is controle door de gemeente, kan je hun jouw IVA-certificaat laten zien. Mocht je deze nog niet hebben gehaald, zie http://www.tobtennis.nl/iva 

* 13 januari. Vanavond, 13 januari, werkt de buitenverlichting niet. Er kan dus niet op de buitenbanen worden gespeeld. Dit heeft te maken met wat technische problemen. Waarschijnlijk is dat de 14e januari opgelost. Nieuws volgt. Instructies volgen ivm bediening baan verlichting. 

 

  * 8 januari 2020: De verlichting van de buitenbanen is voorlopig nog te bedienen vanuit de kleedkamers. Sleutel zit in sleutelkastje op de 1e container op de hoek tussen stroop en TOB tennis! Nadat de kantine is afgebroken zal er een buitenkast worden geplaatst, waar men de schakelaars kan bedienen voor de lichtmasten! De sleutel van deze buitenkast komt ook te liggen in het sleutelkastje op de 1e container op de hoek tussen stroop en TOB tennis! (Datum van afbraak en plaatsen buitenkast wordt nog gecommuniceerd!)

 * 7 januari 2020: Het schijnt dat het sleutelkastje klemt en moeilijk te openen is. Dat is te verhelpen door de sleutels op onderstaande manier in het kastje te doen! Hier onder vind je de wijze hoe je de sleutels in het kastje moet doen. Sluit het kastje zonder enige weerstand. Op deze manier is er geen probleem!

* 6 januari 2020: De sleutel van de hal hangt achter de deur van de kleedkamer van SV Vriendschap! Het blik met de nummers voor de instuif staat in de schuifkast met het schoolbord achter in de kantine van S.V. Vriendschap.

* 4 januari 2020: Sleutelkastje: De sleutels van de kantine van SV Vriendschap zitten in de kleinste van de 2 sleutelkastjes (rechts), onderaan de trap bij de kantine van SV Vriendschap. Er zit ook een sleutel bij van de kleine poort van het toegangshek. De code van het sleutelkastje is ongewijzigd! (zie ook nieuws* 7 januari 2020)

Op 6 januari 2020 stonden beide sleutelkastjes op de code van TOB tennis. Hiermee dan ook het verzoek om bij het sluiten van het kastje onze code er af te halen.

* 29 & 30 december 2019: Kantine: De kantine is op die dagen leeggehaald. Enkele vrijwilligers hebben de kantine leeggeruimd en alles in dozen etc. gedaan, keuken, kastjes etc gedemonteerd en opgeslagen. Weer een klus die afgevinkt kan worden. (de bar is inmiddels ook al gedemonteerd) 

Klik op bovenstaande foto om nog meer foto's te zien van al dat werk! Met dank weer aan alle vrijwilligers! (niet alle vrijwilligers van deze klus staan op deze foto's)

* 27 december 2019: Containers: De containers die naast de kantine stonden zijn per 27 december verplaatst naar de hoek tussen Stroop en TOB tennis! Zie onderstaande foto!

* 26 december 2019: Tennis tasje: Het tennis tasje, dat normaliter bij de familie Wijte of bij de familie Letschert wordt opgehaald, hoeft in die periode niet meer bij hun worden opgehaald, omdat er alleen gepind kan worden in de handbalkantine en de ingang naar de kantine en kleedkamers via een sleutelkastje gaat!

* 24 december 2019: Gebruik kantine handbalvereniging S.V. Vriendschap. Tijdens de periode dat ons TOB-spin clubhuis niet toegankelijk is, mogen we gebruik maken van de kantine van onze buren, handbalvereniging S.V. Vriendschap! Hoe je daar binnen kan komen en bijv. een kopje koffie kunt zetten, hebben wij even voor de TOB leden in een overzichtje gezet!

 voor dat overzicht!

* 23 december 2019:   om te bekijken wanneer het nieuwe clubhuis van TOB tennis geopend zal worden! Dit is vanwege het Coronavirus niet zeker! 

* 20 december 2019: Via de nieuwsbrief en de website houden we alle TOB-leden op de hoogte over de bouw van het spiksplinternieuwe clubhuis van TOB tennis

*11 december 2019   voor de nieuwsbrief van 11 december 2019, betreft alle ins & outs over de voorgang van de nieuwbouw van het clubhuis van TOB tennis!