Beste TOB jeugdleden/ouders,

Zie onderstaand voor de uitleg voor ouders bij de begeleiding bij de voorjaarscompetitie jeugd Groen 2019

Vriendelijke groet, 

Lindsy Griffioen

Voorzitter jeugdcommissie TOB

 

Groene competitie

Voor kinderen die in groen tennissen is er een voorjaarscompetitie in 2019.

Speeldata 

Er zijn in totaal 7 speelmomenten in het voorjaar.NOTK

Hoe werkt het?

·         Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 kinderen. Jongens en meisjes spelen door elkaar.

·         Kinderen moeten geboren zijn in 2008, 2007 of 2006. In uitzonderlijke gevallen, als het kind écht nog niet de vaardigheid heeft voor geel, mogen kinderen 2 jaar ouder zijn (t/m 2004). Of als het kind erg getalenteerd is en niveau oranje is ontgroeid, mag hij of zij 2 jaar jonger zijn (vanaf 2010).

·         Kinderen kunnen spelen in groen 1 (G1, gevorderden) of groen 2 (G2, beginners).

·         Er worden per competitiewedstrijd 4 enkelspelen gespeeld en 2 dubbelpartijen. 

·         Er wordt gespeeld met groene ballen.

·         De Groene competitie wordt gespeeld op een 'hele baan'. De dubbels spelen in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails. 

·         Er worden 2 sets gespeeld om 4 gewonnen games (start op 0-0) met een verschil van 2 games (bijv. 4-2, 5-3). Bij een gelijke stand van 4-4 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Indien een beslissende 3e set moet worden gespeeld, wordt deze vervangen door een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Het Beslissend Punt Systeem (bij 40-40 winnend punt) wordt toegepast in de Groene competitie. 

 

 voor de uitleg hoe je een thuiswedstrijd organiseert! 

 

 voor de uitleg hoe je een wedstrijdformulier invult!

 

De uitslagen moeten binnen 1 dag worden ingevuld op mijnKNLTB. Uitleg en inloggegevens via Lindsy Griffioen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vragen over invallen, indelen of tenniskids.toernooi.nl?

Ben je ouder en/of teambegeleider en heb je vragen over bijvoorbeeld invallen in een team of de organisatie van de Groene competitie? Check de veelgestelde vragen of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.