Tennisregels TOB
Zoals bij elke vereniging zijn er ook bij TOB diverse regels waar we ons aan te houden hebben. Deze regels zijn uniform en geconformeerd aan de regels van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). Deze regels zijn gepubliceerd in het “Tennis Spelregel Boekje” dat verkrijgbaar is bij de KNLTB, Postbus 107, 1200 AC Hilversum en op www.knltb.nl

LIDMAATSCHAP:
Als lid van onze vereniging ben je automatisch lid van de KNLTB. Daardoor dien je dus te houden aan de spelregels van de bond en vanzelfsprekend de regels van de vereniging. Aan het begin van het jaar ontvang je een spelerspas. Hierop staat het verenigingsnummer van TOB, lidmaatschapsnummer, naam, geboortedatum en speelsterkte in het enkel- en dubbelspel. Dit pasje dient te zijn voorzien van een recente pasfoto. Dit pasje dient een vast onderdeel te zijn van de tennisoutfit, aangezien men zonder pasje geen gebruik kan maken van de banen of kan deelnemen aan wedstrijden (competitie, toernooien). Bij verlies of beschadiging van de pas kan men contact opnemen met de ledenadministratie, die zorg zal dragen voor een nieuwe pas. Eventuele gemaakte kosten zullen worden doorberekend. Als lid van TOB TENNIS dient men minimaal 3 x per jaar bardienst te verrichten. Het draaien van een extra bardienst wordt zeer gewaardeerd. Opzegging van het lidmaatschap dient uiterlijk 1 december te geschieden i.v.m. afmelding bij de KNLTB. Verzuimt men het lidmaatschap tijdig op te zeggen dan blijft men contributie plichtig.

AFHANGBORD:
Om op ons park te kunnen spelen dient men gebruik te maken van de knltb clubapp https://www.knltb.club/clubapp/ en het fysieke afhangbord. Dit bord hangt naast de ingangsdeur van de kleedkamers.

De afhangregels staan naast het afhangbord en onder het kopje reglement op de website.

SPEELTIJDEN:
Elk lid van TOB TENNIS mag gebruik maken van de tot het park behorende tennisbanen, rekening houdend met de bezetting op de tennisbanen, te zien via https://www.knltb.club/clubapp/ en eventueel de georganiseerde toegestane baanbezetting , zoals toernooien, instuiven en competities, etc. Het is mogelijk te spelen van zonsopgang tot 23.15 uur.

INTRODUCÉS:
Introducees mogen t.a.t. komen tennissen mits het lid dat ze meeneemt beschikt over een introducé-kaart (5-rittenkaart) . In het clubhuis en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan een 5-ritten introducé-kaart gekocht worden. TOB TENNIS hanteert € 30,00 euro voor een 5 ritten kaart.

BAANREGELS:
De banen zijn voorzien van SmashCourt. Men mag de baan alleen betreden op schoenen die geschikt zijn voor deze banen. Er mag in principe uitsluitend gespeeld worden in tenniskleding die als zodanig in de winkel verkocht wordt. Laat geen afval, kauwgum of flesjes achter op de banen, maar gooi alle afval in de prullenbakken of breng de afval terug naar het clubhuis. Pas op met vuur; roken op de banen is ten strengste verboden. Tevens worden geen hete voorwerpen en glaswerk op de banen toegestaan. Bedien de scoreborden op de baan met de hand en niet met je racket.

CLUBACTIVITEITEN:
Onze vereniging organiseert elke week een vast aantal evenementen waaraan ieder lid gewoon mee kan doen : zie website www.tobtennis.nl
Buiten deze vaste speelgelegenheden wordt jaarlijks voor alle leden een clubkampioenschap, een 33 +- en overige toernooien georganiseerd.

TRAINERS/TRAININGEN:
TOB TENNIS heeft een samenwerkingsverband met de professionele tennisschool, Jeroen Hoevenberg, die alle trainingen verzorgt. TOB-tennis heeft met de tennisschool de afspraak gemaakt dat zij op onze tennisbanen alleen les mogen geven aan de leden van TOB. De TOB tennisjeugd heeft standaard 35 lessen op jaarbasis in het contributiepakket.

COMPETITIE-TENNIS:
In het voorseizoen, van begin april tot medio juni en in het naseizoen, ± september tot begin november en in de winter bestaat de mogelijkheid om competitie-tennis te spelen, georganiseerd door de KNLTB, district Noord Holland Noord.

TOERNOOIEN
Bij onze vereniging worden diverse toernooien georganiseerd. Deelname hieraan is vrij voor iedereen. Via digitale nieuwsbrieven en de website kan men hiervan kennis nemen. Je kunt je inschrijven via de organisator of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Op ons park worden deze toernooien georganiseerd door vrijwilligers.

WEBSITE/NIEUWSBRIEF:
Op onze website www.tobtennis.nl kunt u alle informatie met betrekking tot onze vereniging terugvinden. Daarnaast word je, als lid van TOB, via een digitale nieuwsbrief op de hoogte gehouden, van de ontwikkelingen binnen de vereniging.